Ben jij benieuwd naar wat een virtual assistant (VA) precies doet? Of naar de voordelen die je hebt als VA-ondernemer of als bedrijf die samenwerkt met een VA? In dit artikel krijg je antwoord op de bovenstaande vragen. 

Virtual assistant wat is dat? 

Een virtual assistant, wat is dat eigenlijk? Ik vertel je hier meer over in dit artikel. Een VA ondersteund andere ondernemers door in opdracht diverse soorten taken uit te voeren. Doordat verschillende werkzaamheden uit handen worden genomen krijgen ondernemers meer overzicht over hun eigen bedrijf. De ideale manier om te groeien! Wat is een VA? Een VA is tevens een ondernemer die kan werken vanaf elke plek. Daarnaast is het mogelijk om zelf te kiezen voor welke opdrachtgevers er wordt gewerkt en hoe dit wordt ingedeeld. Het is dus een flexibele baan! Nog een voordeel: bij het kiezen voor een samenwerking met een VA ga je flexibel te werk, want er is geen sprake van een vaste kracht.

Wat doet een VA eigenlijk?

Vraag jij je af:Wat doet een virtual assistant precies?’ Het antwoord op deze vraag luidt: ondersteuning bieden bij de uitvoering van uiteenlopende werkzaamheden. Hierbij kan worden gedacht aan administratieve tot aan marketing- en sales taken. Een VA kan zich ook specialiseren in bepaalde vakgebieden.

Wat is een virtual assistant

VA-werkzaamheden:

  • Social media beheer.
  • Content specialist.
  • Administratie.
  • E-mailmarketing.

Een VA kan aan de slag gaan vanuit een favoriete stoel en werkzaamheden verrichten waar hij of zij energie uithaalt! Als organisatie is het fijn om bepaalde taken door een virtual assistant te laten uitvoeren, zodat de focus blijft op andere belangrijke taken.

Wat doet een virtual assistant nog meer? Naast het uitvoeren wordt er ook meegedacht met de opdrachtgever. Een assistant beschikt vaak over kennis die de opdrachtgever misschien net mist. Als opdrachtgever betekent dit dat je echt een sparringpartner hebt!

Virtual assistant worden, waar moet je beginnen?

Een virtual assistant worden oftewel VA worden? Het is zeker mogelijk! Als eerst is het belangrijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Wat is een virtual assistantHeb je dit al gedaan? Dan wordt je officieel gezien als een bedrijf en kun je starten. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kan het handig zijn om een VA opleiding te volgen.

Door middel van een opleiding achterhaal je eenvoudig alle belangrijke zaken. De ideale mogelijkheid om stapsgewijs te leren hoe je een goedbetaalde VA kunt worden! Tijdens een VA-cursus krijg je onder andere informatie over: bedrijfsstructuren, marketing en sales, contentstrategieën, trends en ontwikkelingen etc. Handig, want zo hoef je zelf niets uit te zoeken! 

Wil je meer weten over hoe je een virtual assistant kunt worden? Of kan jouw bedrijf wel wat ondersteuning gebruiken? Lees hoe ik jou kan helpen op de pagina ”ik zoek een VA.”

Heb je een vraag? Neem gerust contact met mij op via mail of Instagram.