Passief inkomen wat is dat eigenlijk?

Het woord passief betekend letterlijk wie niet geneigd is om in actie te komen.

Met passief inkomen ligt dat wel een stukje anders. Je dient hiervoor juist wel in actie te komen. Je dient het passieve geld wat je wilt gaan ontvangen op te bouwen en hierin tijd te besteden zodat je op langere termijn hier de vruchten van plukt. Daarom is een passief inkomen nooit passief.

Om een passief inkomen op te bouwen dien je niet hard te werken maar juist heel slim te werken. Je werkt aan de juiste onderwerpen waar de maatschappij naar op zoek is en jij koppelt daar deze producten aan.

Deze producten kun je zelf gemaakt hebben maar je kunt de producten ook van andere aanbieden zodat jij een commissie vangt op het product.

Tegenwoordig bieden talloze ondernemers hun producten aan waarbij affiliatie marketing aan vasthaakt. Dit houdt dus in dat je commissie ontvangt op een product die via jouw persoonlijke link wordt verkocht.

We beginnen even bij het begin om de verschillende vormen wat meer uit te leggen. Er zijn naast deze manieren talloze andere manieren om passief inkomen te genereren. Bijvoorbeeld je koopt een huis en je verhuurt deze. Het inkomen is dan passief.

Bijvoorbeeld je wordt een bemiddelingspersoon waarbij je commissie vangt op het salaris zolang de plaatsing werkzaam is. Je hoeft dus maar 1 keer het werk te doen en daarna is je inkomen passief.

Dit zijn de wat complexere voorbeelden omdat hiervoor ook veel kennis en vertrouwen bij komt kijken. Ik heb deze blog daarom geschreven voor als je op een laagdrempelige manier een passief inkomen wilt genereren.

Op welke manieren kun je passief inkomen gaan verdienen?

Kennisproducten

Wat zijn kennisproducten? De naam zegt het eigenlijk al het producten waarin jij jouw kennis in kunt ontwikkelen. Wat valt er allemaal onder kennisproducten?

 • Masterclasses
 • E-Books
 • E-learings en Memberships
 • Cursussen en videotrainingen

Digitale producten

Digitale producten zijn onwijs simpel en kunnen onwijs veel geld opleveren. Als je handig bent met de computer is dit zeker aan te raden. Het zijn producten die je digitaal kunt aanschaffen.

 • Digitale templates
 • Website thema’s
 • Online cursussen
 • Printables
 • Presets

Affiliate marketing

Je gebruikt bestaande producten van ondernemers en verkoopt jouw website, emailmarketing, Facebook of simpel in je stories. Je ontvangt dan persoonlijke links die leiden naar jou. Dus een voorbeeld. Je hebt een persoonlijke link van een kennisproduct van een ondernemer. Iemand schaft dit product aan via jouw link waardoor jij een percentage ontvangt op dit product. Je hebt verschillende systemen die deze administratie helemaal voor je bijhouden.

 • Affiliates websites
 • In kennisproducten
 • In digitale producten
 • Emailmarketing, Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube, Blogs

Passief inkomen: de voordelen op een rij

De voordelen zijn voor mij echt de reden dat ik ben begonnen om passief inkomen naast mijn huidige werk te implementeren.

Ik ben een ondernemer en heb een eigen bedrijf. Als ik ziek ben dan kan ik niet werken waardoor ik ook geen inkomen heb. Nu blijf ik altijd een salaris houden naast mijn huidige werk.

Laatst lag ik op het strand op Curacao en tijdens mijn vakantie had ik mijn vliegticket passief terugverdiend. Wat ik deed tijdens mijn vakantie? Cocktails drinken, lekker eten en mij vooral goed insmeren met zonnebrand. Ik heb geen laptop aangeraakt!

Ander voordeel is dat je meer inkomen hebt. Alles wordt duurder en je wilt dat je leven waardevol blijft en dat je kan blijven doen waar je energie van krijgt toch? Vaak hebben we daar geld voor nodig. Passief inkomen kan je blijven uitbouwen. Ik vind het persoonlijk ook verslavend werken om telkens weer nieuwe producten te maken en te verkopen.

Nog een voordeel het houdt je creatief en je ontwikkeld jezelf in nieuwe kennis. Het geeft voldoening als je er tijd en energie in hebt gestopt en je wordt beloond daarmee door een dikke vette bankrekening.

Hoe maak je producten om deze passief te kunnen verkopen?

Je kunt deze producten via verschillende programma’s gaan maken. Zo kun je website templates bouwen en deze verkopen, je kunt planners designer via Canva, je kunt templates maken in Notion, Trello of Asana. Je kunt foto’s maken en deze verkopen als stockfoto’s. Er zijn talloze mogelijkheden!

Ik adviseer om iets kiezen wat bij je past. Iets wat voor jou laagdrempelig is. Zelf ben ik lid van een membership waarin je alles kunt vinden over het maken van producten, het schrijven van de juiste blogs, het maken van website templates of ebooks. Ik gebruik dit membership dagelijks en ik ben lid sinds een aantal maanden en mijn passieve inkomen begint al te stijgen!

Mijn doel is om minimaal 3000 euro per maand passief om te zetten in 2023.

Wil jij passief geld gaan verdienen? Meld je dan aan voor het Become Financially Free Membership vanaf 34,95 per maand. Je krijgt 20% korting op de eerste maand lidmaatschap met de volgende kortingscode: XA8HUIW